Brief van burgemeester Gerrit Jan Gorter

Beste inwoners  van Zeewolde,

Het Coronavirus houdt de gemoederen in de hele wereld flink bezig. Ook in Zeewolde worden we met diverse maatregelen geconfronteerd. Veel mensen blijven, op advies van de landelijke overheid, thuis omdat zij tot een kwetsbare groep behoren of omdat zij of hun gezinsleden verkouden of ziek zijn.

Maatregelen

Het is goed om te zien dat veel Zeewoldenaren de instructies opvolgen die op rivm.nl en op onze website www.zeewolde.nl actueel worden gehouden. Alleen met zijn allen kunnen we immers de verspreiding van het virus afremmen. Ik ga er dan ook van uit dat alle inwoners van Zeewolde zich aan de maatregelen houden. Dit betekent ook stoppen met het hamsteren van levensmiddelen! Dat is nergens voor nodig en leidt alleen maar tot vervelende toestanden. 

Zeewoldenaren helpen elkaar

Op social media zie ik dat er veel Zeewoldenaren zijn die in deze periode hun hulp aanbieden. Aan kwetsbare mensen die hun huis niet uit kunnen of bijvoorbeeld aan ouders die moeten werken maar misschien oppas nodig hebben voor de kinderen. Fantastisch om te zien dat er in Zeewolde veel mensen zijn die naar anderen omkijken. Bij deze wil ik graag een oproep doen aan iedereen die gezond is en iets voor een ander wil betekenen. Omzien naar elkaar betekent in deze Corona tijd niet bij elkaar op bezoek gaan, maar even bellen, appen, een boodschapje doen… dat kan allemaal. Wilt u graag helpen maar weet u niet wie uw hulp nodig heeft? Of bent u een thuisblijver die wel wat hulp of telefonische of digitale aanspraak kan gebruiken?  Meld u dan bij Welzijn Zeewolde, via zeewoldevoorelkaar.nl of bel (tel 036-5224655, op werkdagen van 10-16 uur bereikbaar).

De kabinetsbesluiten van gisterenavond hebben verstrekkende gevolgen voor groepen ondernemers die nu hun bedrijf niet meer op de reguliere wijze kunnen uitoefenen. Met de bij Zeewolde passende saamhorigheid zie ik nu al dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan creatieve oplossingen om door deze periode heen te komen.

Natuurlijk is er volop aandacht voor allen die vallen onder de categorie vitale beroepsgroepen. Er wordt veel van deze mensen gevraagd. Om hen het werk ten behoeve van onze samenleving te kunnen laten doen is het goed hen de steun te bieden die daarvoor nodig is.

Alle beetjes helpen. Dus laten we in Zeewolde rekening houden met en aandacht hebben voor elkaar.

Gerrit Jan Gorter

Burgemeester Zeewolde

Terug naar het overzicht actuele berichten