Regels campings, bungalowparken en (jacht)havens

In Nederland is de regel “vermijd drukte en reis alleen als het nodig is” van kracht. Gaat u toch naar de camping of jachthaven, dan gelden de volgende regels:

 1. Het gebruik van septic toiletten en chemische toiletten is toegestaan. Let op: dit geldt alleen voor kampeer- en bungalowparken en jachthavens waar het toilet buitenpandig geleegd kan worden.
 2. Campinggasten die ziekteverschijnselen vertonen moeten geweigerd worden door de camping.
 3. Alle ingestelde maatregelen door Rijksoverheid en het RIVM zijn van kracht (o.a. 1,5 meter afstand);
 4. Met ingang van 22 mei mogen toiletvoorzieningen weer open bij: recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden jachthavens en stranden. (Dit is een specifieke regeling voor Flevoland, en dit wijkt af van berichtgeving van Hiswa-Recron).
 5. Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen mogen open.
 6. De campinghouder en de campinggasten mogen bezoekers (daggasten) ontvangen als zij 1,5 meter afstand houden.
 7. De sportvelden, tennisbanen en speeltuintjes zijn toegankelijk. Het is wel van belang dat campinggasten 1,5 meter afstand blijven houden.
 8. Sport- en beweegaanbod is mogelijk als er 1,5 meter afstand wordt gehouden. De tennisbaan kan bijvoorbeeld open, maar dan wel 1 tegen 1, geen tennis in duo's.
 9. Zwembaden mogen vanaf 11 mei 2020 weer open. Douches en toiletten blijven gesloten.
 10. Georganiseerde animatie is toegestaan als wordt voldaan aan de RIVM-maatregelen (regels over hygiëne en de 1,5 meter afstand voor personen boven de 17 jaar.)
 11. De snackbar mag open blijven voor doorgeven en afhalen van bestellingen. Voor het eten op het terras of binnen in het restaurant gelden dezelfde regels als voor horeca (1 juni 2020).
 12. De supermarkt kan open blijven, als de exploitant de noodzakelijke deurcontrole toepast, zodat er maar een paar mensen tegelijk binnen zijn. De exploitant bepaalt zelf hoeveel personen tegelijk binnen kunnen zijn.
 13. De campingeigenaar beperkt de toeloop naar de receptie. Zoveel mogelijk afhandelen via e-mail en telefoon.
 14. Boot(ver)huur aan personen die niet tot hetzelfde huishouden horen is alleen mogelijk als er voldoende afstand gehouden kan worden. Per boot kan het aantal personen verschillen.

Gaat u naar een camping, recreatiepark of jachthaven en heeft u nog vragen, neem dan voor vertrek even contact op met het park/de haven.

Bijeenkomsten van scouting- en andere jeugdverenigingen

De (wekelijkse) bijeenkomsten van scouting-, cultuur-, kunst-, en andere jeugdverenigingen voor kinderen tot en met 18 jaar zijn toegestaan onder dezelfde voorwaarden als voor (buiten)sport.