Regels campings, bungalowparken en (jacht)havens

Het gebruik van septic toiletten en chemische toiletten is toegestaan. Let op: dit geldt alleen voor kampeer- en bungalowparken en jachthavens waar het toilet buitenpandig geleegd kan worden.

In Nederland is de regel “blijf zoveel mogelijk thuis” nog steeds van kracht. Gaat u toch naar de camping of jachthaven, dan gelden de volgende regels:

 1. Campinggasten die ziekteverschijnselen vertonen moeten geweigerd worden door de camping.
 2. Alle ingestelde maatregelen door Rijksoverheid en het RIVM zijn van kracht (o.a. maximale groepen van 3 personen en 1,5 meter afstand);
 3. Met ingang van 22 mei mogen toiletvoorzieningen weer open bij: recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden jachthavens en stranden. (Dit is een specifieke regeling voor Flevoland, en dit wijkt af van berichtgeving van Hiswa-Recron).
 4. Gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen blijven gesloten.
 5. De campinghouder en de campinggasten mogen geen bezoekers (daggasten) ontvangen.
 6. De sportvelden, tennisbanen en speeltuintjes zijn toegankelijk. Het is wel van belang dat campinggasten 1,5 meter afstand blijven houden.
 7. Zwembaden mogen vanaf 11 mei 2020 weer open. Douches en toiletten blijven gesloten.
 8. Georganiseerde animatie is niet toegestaan.
 9. De snackbar mag alleen open blijven voor doorgeven en afhalen van bestellingen.
 10. De supermarkt kan open blijven, als de exploitant de noodzakelijke deurcontrole toepast, zodat er maar een paar mensen tegelijk binnen zijn.
 11. De campingeigenaar is verplicht de verblijfsrecreanten te informeren dat ze alleen in noodgevallen bij de receptie terecht kunnen. Zoveel mogelijk afhandelen via e-mail en telefoon.
 12. De campingeigenaar is verplicht de verblijfsrecreanten te informeren dat zij uitsluitend in geval van nood gebruik kunnen maken van de gebruikelijke huisartsenzorg en eerst moeten bellen met de huisartsenpost.

Gaat u naar een camping, recreatiepark of jachthaven en heeft u nog vragen, neem dan voor vertrek even contact op met het park/de haven. 

Bijeenkomsten van scouting- en andere jeugdverenigingen

De (wekelijkse) bijeenkomsten van scouting-, cultuur-, kunst-, en andere
jeugdverenigingen voor kinderen tot en met 18 jaar zijn toegestaan onder de
dezelfde voorwaarden als voor (buiten)sport.