Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport (30-05-2018)

Dit item is verlopen op 15-06-2018.

Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop naar 21.30 uur) vindt de belevingsvlucht van de vliegroutes Lelystad Airport plaats.

Het doel van de belevingsvlucht is dat bewoners en recreanten van de gebieden onder de vliegroutes Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren. Uitgangspunt is dat de belevingsvlucht in principe alle naderings- en vertrekroutes van Lelystad een keer vliegt. Delen van de routes overlappen en daarom kan het voorkomen dat enkele punten vaker overvlogen worden. De vlucht wordt gefaciliteerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Op www.belevingsvlucht.nl staat:

  • hoe de vlucht te volgen is;
  • waar ge├»nteresseerden hun beleving kenbaar kunnen maken via een belevingsmonitor;
  • op welke 11 locaties door het ministerie geluid gemeten wordt.

De resultaten van deze geluidsmetingen kun je bekijken via een link op www.belevingsvlucht.nl. Op www.sensornet.nl/project/zeewolde staan ook locaties aangegeven met meetapparatuur in Zeewolde. Deze apparatuur is geplaatst in opdracht van de gemeente Zeewolde. Alle meetresultaten worden in de rapportage opgenomen.

Op basis van de eenmalige vlucht kunnen geen statistische gegevens worden verzameld. Met de metingen kunnen ook geen berekende waarden worden geverifieerd.

Alle informatie is ook in te zien bij het Publiekscentrum van de gemeente Zeewolde.

Pagina opties