Programma 4 mei 2019 'Dodenherdenking' (25-04-2019)

Dit item is verlopen op 06-05-2019.

Ieder jaar op 4 mei staat Nederland, en dus ook Zeewolde, stil bij de slachtoffers die na het begin van de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn. Deze dag houdt de herinnering levend aan alle Nederlanders die sindsdien in andere oorlogen omgekomen zijn. In Zeewolde wordt ieder jaar een stille tocht gehouden op deze dag. 

Leerlingen van groep 8 van de basisscholen lopen mee in de stille tocht en leggen een bloem bij het monument op de Algemene Begraafplaats. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren bewust zijn van het belang van de nationale dodenherdenking. In Zeewolde spelen veteranen (ook in actieve dienst) ieder jaar een prominente rol bij de Dodenherdenking. Zij zijn weer persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen aan de stille tocht en de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen.

De Algemene Muziekvereniging Zeewolde en de Blue Seals , Scouting Jan Wandelaar en het Rode Kruis zijn wederom bereid gevonden om het geheel te omlijsten met hun aanwezigheid en koralen.
De deelnemers aan de stille tocht verzamelen zich tussen 19.00 en 19.15 uur op het plein De Verbeelding aan de Kastanjelaan te Zeewolde. Onder begeleiding van de slagwerkers van Muziekshowkorps Blue Seals wordt naar de Algemene Begraafplaats gewandeld.

Programma

19.00 uur - Verzamelen deelnemers stille tocht op plein De Verbeelding aan de Kastanjelaan te Zeewolde
19.15 uur - Vertrek deelnemers stille tocht naar de Algemene Begraafplaats onder begeleiding van de slagwerkers van Muziekshowkorps Blue Seals
19.35 uur - Herdenkingsbijeenkomst op Algemene Begraafplaats

  • toespraak door de heer H.G.F. H├╝bbers, predikant en raadslid
  • voordracht door Jesse Huijbers, leerling van basisschool De Wetering
  • herdenkingstoespraak door burgemeester G.J. Gorter

19.59 uur - Taptoe-signaal door trompettiste AMVZ
20.00 uur - Twee minuten stilte
20.02 uur - Wilhelmus (1e en 6e couplet)
20.04 uur - Krans- en bloemlegging bij monument op Algemene Begraafplaats

Pagina opties