Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Stembureauleden gezocht

Stembureauleden gezocht

Op woensdag 21 maart 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen op een stembureau. U zorgt ervoor dat kiezers hun stem kunnen uitbrengen. Na het sluiten van het stembureau kunt ook meehelpen met het tellen van de stemmen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. U kunt eventueel ook bellen met het Publiekscentrum via (036) 5229522. U kunt tot uiterlijk 30 september aanmelden.

Wij zijn op zoek naar mensen die:

• 18 jaar of ouder zijn
  • de Nederlandse taal goed beheersen
  • goed kunnen functioneren onder tijdsdruk
  • flexibel zijn en kunnen samenwerken in een team
  • helder en duidelijk kunnen communiceren
  • bereid zijn om zich de noodzakelijke kennis eigen te maken via een training (e-learning en het bijwonen van een verplichte bijeenkomst).

Praktische informatie

De stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. In Zeewolde werken we met twee diensten: de ochtenddienst is van 7.00 tot 15.00 uur. De middagdienst is van 15.00 uur tot de stemmen geteld zijn. Bij het tellen van de stemmen worden naast de stembureauleden extra tellers ingezet. Iedereen ontvangt een vergoeding voor de medewerking, en voor lunch of diner zorgt de gemeente.

Wij maken graag kennis met u

Op woensdagavond 18 oktober 2017 tussen 18.00 en 20.00 uur zijn er korte kennismakingsgesprekken. Dit gesprek zal ongeveer vijf minuten duren. U ontvangt van ons een uitnodiging voor deze avond. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Publiekscentrum. Het telefoonnummer is (036) 5229522.