Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Zon-ondernemend Zeewolde - Moeiteloos voordeel voor ondernemers

Zon-ondernemend Zeewolde - Moeiteloos voordeel voor ondernemers

Uw bedrijfsdak kan geld opleveren! In Zeewolde start binnenkort het project Zon-ondernemend Zeewolde.

Het project richt zich op (bedrijfs)daken met een oppervlak van 150 m2 of groter, bij voorkeur met een grootverbruikaansluiting.  Dit project maakt zonne-energie aantrekkelijk voor de dakeigenaar, door hem/haar volledig te ontzorgen. En met ontzorgen gaat het om het onderzoeken van de mogelijkheden van het dak, het organiseren van collectieve voordelen en het uitvoeren van de SDE+ subsidie-aanvraag. Het is de bedoeling om bij de ontwikkeling en realisatie zoveel mogelijk lokale ondernemers in te zetten.

Wethouder Gerben Dijksterhuis: “In Zeewolde is duurzaamheid een belangrijk item. Als een ondernemer door aanschaf van zonnepanelen een duurzame(re) bedrijfsvoering kan realiseren, dan willen we daar vanuit de gemeente graag een bijdrage aan leveren”.

Zon-ondernemend Zeewolde start al in mei. Dat is nog net op tijd om te profiteren van de subsidieregeling SDE+, waarvan de tweede ronde dit najaar plaatsvindt. Of er een vervolg komt, is nog maar de vraag. Dus als een ondernemer wil instappen, dan is dit het moment!

Startbijeenkomst

Op dinsdag 30 mei organiseren de betrokken partijen van 19.00 – 20.00 uur een startbijeenkomst in The Lux, waarvoor de ondernemers uit Zeewolde van harte zijn uitgenodigd.  We gaan dan in op praktische zaken als voorwaarden, het tijdspad én we beantwoorden graag uw vragen. Interesse? Aanmelden kan tot en met 29 mei door een email te sturen naar info@deonflevoland.nl  onder vermelding van ‘Zon-ondernemend Zeewolde’. Heeft u wel interesse maar kunt u niet aanwezig zijn bij de startbijeenkomst, dan kunt u dit aangeven in uw email. Er wordt dan contact met u opgenomen voor een toelichting op het project op een later moment.

Zon-ondernemend Zeewolde is een project van Gemeente Zeewolde, energiecoöperatie Zeenergie, en de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on),  met ondersteuning door de Bedrijfskring Zeewolde.