Eerste jongerenlintje Zeewolde voor McKayla Resosemito

Maandag 20 november, op de Internationale Dag van de rechten van het Kind, kreeg McKayla Resosemito (15 jaar) het allereerste jongerenlintje van de gemeente Zeewolde. Burgemeester Gerrit Jan Gorter prees haar inzet voor de samenleving van Zeewolde. 

“Om voor een jongerenlintje in aanmerking te komen moet je iets bijzonders hebben gedaan, bijvoorbeeld je uitzonderlijk inzetten voor de samenleving,” aldus de burgemeester. “En dat is precies wat McKayla heeft gedaan. Uit eigen initiatief is zij mensen gaan helpen.”

McKayla schrijft al jaren gedichten en had de droom om dit te laten zien aan anderen. Ze bedacht en maakte ‘een gedichtenhuisje’ die langs verschillende openbare plekken in Zeewolde reist. Het huisje zit vol met haar zelfgeschreven gedichten voor iedereen die wel wat bemoediging kan gebruiken. Het is de bedoeling dat je uit het huisje een gedicht trekt en in het schriftje achterlaat wat het gedicht met je heeft gedaan.

Volgens de jury heeft McKayla  met het gedichtenhuisje gedacht aan anderen uit onze gemeente die het moeilijk hebben. Hiermee is zij al velen tot steun geweest. Vanuit haar eigen talent, het maken van gedichten, zet McKayla zich in voor onze samenleving. Zij laat hiermee zien dat iedereen wel iets kan betekenen voor een ander.

Jongerenlintje

De gemeente Zeewolde vindt dat kinderen en jongeren die een voorbeeld zijn voor leeftijdsgenoten het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Met het jeugd-/jongerenlintje waardeert de gemeente kinderen en jongeren die zich actief inzetten voor de samenleving en een voorbeeld voor anderen zijn.