Voorkom woninginbraak

Het aantal woninginbraken daalt al jaren. Toch gebeuren er nog steeds teveel inbraken. Het kost een inbreker vaak maar 30 seconden om een slecht beveiligde woning binnen te komen. Wat kunt u zelf doen om het inbrekers moeilijk te maken?

Ramen dicht, deur op slot en lichtje aan

Inbrekers kijken vooral hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Sluit uw huis daarom goed af als u weggaat. Oók als u maar korte tijd uit huis bent. Doe alle ramen dicht en draai deuren op slot. Een deur is pas echt op slot als u de sleutel omdraait. Verstop geen sleutel buiten. En laat een sleutel ook nooit aan de binnenkant van de deur zitten.

Geef het idee dat er iemand thuis is

Inbrekers slaan minder snel toe als een huis bewoond lijkt. Laat het daarom lijken alsof er iemand in huis is, bijvoorbeeld door een lampje aan te laten. Bent u langer weg? Zet dan een auto op de oprit en vraag een bekende om uw post op te ruimen.

Doe ook het tuinhek en de schuur op slot

Doe ook uw tuinhek en schuur of garage goed op slot. Inbrekers willen niet gezien worden, dus zet ze in het licht. Een goede buitenverlichting, bijvoorbeeld met een bewegingssensor, is daarom verstandig. Snoei de struiken rondom uw huis kort, zodat uw huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.

Wilt u meer tips om woninginbraak te voorkomen?

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.