Op weg naar: meer ruimte voor ondernemen

In het afgelopen jaar hebben verschillende bedrijven die in Zeewolde gevestigd zijn, de gemeente benaderd met de vraag om in de toekomst verder uit te mogen breiden. In het najaar van 2019 kwam er ook een vraag van een grote Amerikaanse onderneming, die een datapark wilde oprichten in Zeewolde. Om aan de vraag van de bedrijven en het datapark te kunnen voldoen, zijn verschillende locaties in beeld geweest/ onderzocht. Uiteindelijk is besloten om het land dat aansluit op het huidige bedrijventerrein, en dat al jaren is voorbestemd voor uitbreiding, als Trekkersveld IV te gaan ontwikkelen. Daarbij is 35 ha bestemd voor uitbreiding van het reguliere bedrijventerrein en 166 ha bestemd voor de aanleg van het datapark.

Waarom deze locatie?

  • In het vooronderzoek is gekeken naar verschillende locaties voor de vestiging van het datapark.
  • Uiteindelijk is gekozen voor de huidige locatie doordat dit mooi aansluit bij het bestaande bedrijventerrein.
  • Daarnaast zorgt de ligging aan de zuidzijde van de hoge vaart voor een natuurlijk grens voor industriĆ«le ontwikkelingen. Ook is dit gebied al langere tijd voorbestemd als uitbreidingsgebied voor Trekkersveld.

Grondeigenaren

  • De 201 hectare was in bezit bij vijf verschillende grondeigenaren: 4 agrarische bedrijven en het Rijksvastgoedbedrijf.
  • Helemaal verrast door de ontwikkelingen waren zij niet omdat al jaren bekend is dat dit gebied voorbestemd is als uitbreidingsgebied voor Trekkersveld.
  • Wel is het proces door de mogelijke komst van het datapark aanzienlijk versneld. Een voorwaarde die door de gemeente aan de initiatiefnemer van het datapark gesteld is, is dat er goede afspraken gemaakt moeten worden met de huidige grondeigenaren zodat zij voldoende gecompenseerd worden voor de verkoop van hun land.

Kavel kopen op Trekkersveld IV?

Heeft u interesse in een kavel van 2 tot 5 hectare op de 35 ha uitbreiding Trekkersveld IV? Neem dan contact op met Zeewolde Zakelijk.

Naar het overzicht