Jelle Stellingwerf

Hoe maak je plannen voor je trouw- of partnerregistratiedag, en het liefst zó dat je er daarna met een warm gevoel op terugkijkt en elkaar graag toevertrouwt dat het ‘onvergetelijk’ was? Dat is een belangrijke vraag als een trouw- of registratiedatum stilletjes dichterbij komt. Want hét moment, dat bewust en overtuigd ‘ja’ zeggen in aanwezigheid van allen die je dierbaar zijn, dat moet natuurlijk een onvergetelijk moment worden. In mijn rol als ambtenaar denk en doe ik heel graag met je mee om juist dát moment en alles eromheen passend te laten zijn. Passend bij wie je bent, bij wat je in het leven belangrijk vindt.

In een voorgesprek met jullie als aanstaande echtgenoten of partners hoop ik iets op te vangen over jullie verleden, jullie onderlinge band en de manier waarop je als persoon én samen naar de toekomst kijkt. Dat ‘interview’ zal dan mijn handvat zijn voor een portret. Want zo zie ik dat: een bruidspaar toespreken is voor mij als het ware schilderen met woorden, een goed gelijkend portret maken, toespreken met ernst en humor. Formeel waar dat zo hoort, en informeel waar het maar kan. De kwinkslag en de gulle lach horen bij een feest. Zo zie ik het graag.

Door mijn achtergrond als musicus breng ik een extraatje mee. Muzikaal omlijsten doe ik met groot plezier. Waardeer je passende, en bij voorkeur door júllie gekozen muziek bij de momenten die daarvoor geschikt zijn, dan zorg ik daar voor. Hoeft niet, mag wel. Van Bach tot Beatles, van Hard Rock tot Levenslied, zeg het maar! Het is per slot júllie feest… Alvast een heel fijne, sprankelende dag gewenst, en heel veel geluk!