Marjan van den Haak

"Jullie hebben er voor gekozen om, door middel van het huwelijk of geregistreerd partnerschap, aan elkaar en aan de wereld te laten zien dat je bij elkaar hoort. Dat je bij elkaar wilt zijn en dat jullie je leven onlosmakelijk aan elkaar willen verbinden. Omdat je bijzonder en speciaal bent in het leven van de ander en de ander in het leven van jou.

Deze dag is een bijzondere en feestelijke dag. Voor jullie, en ook voor jullie dierbaren. Hierbij past een persoonlijke sfeer, met veel vrolijkheid en ook serieuze momenten. Om naast het officiƫle gedeelte een persoonlijke en betrokken toespraak te houden, hebben we voorafgaand aan het huwelijk of partnerschap een uitgebreid gesprek.

Dit gesprek gaat over jullie, over wat belangrijk is voor jullie, over het verleden (jullie ontmoeting), het heden en ook over de dromen voor de toekomst. Vanuit vertrouwen, vol verwachting en optimisme. Ook belangrijke gebeurtenissen vol verdriet kunnen daar een goede plek in krijgen.

Jullie, als toekomstig paar, staan in de ceremonie centraal. Jullie wensen, vragen, dromen geven mede vorm aan de ceremonie. Ook als je hierin zelf een persoonlijke rol wilt spelen, of mogelijk een van jullie dierbaren. Mijn doel is om bij te dragen aan een persoonlijke, onvergetelijke dag als start naar een mooie toekomst."