Havenkwartier

Nieuwe buurt in ontwikkeling

Het Havenkwartier wordt de nieuwste wijk in Polderwijk. In het Havenkwartier wordt een bijzonder woongebied gerealiseerd, rond een haven op dijkniveau. Hierdoor ontstaat een directe relatie tussen het Havenkwartier en het Wolderwijd.

Verbinding met de Blauwe Diamant

In de verlegde dijk wordt de schutsluis gerealiseerd die de verbinding maakt met de Blauwe Diamant. De Blauwe Diamant is de recreatieve vaarroute richting de Hoge Vaart. De Hoge Vaart doorkruist de hele Flevopolder. Van het Markermeer door Almere langs Zeewolde naar Biddinghuizen en komt uit in het Ketelmeer.

In het Havenkwartier worden circa 325 woningen in diverse woningbouwcategorie├źn met een kenmerkende rijke architectuur gerealiseerd.

De werkzaamheden zijn gestart

De weg 'De Omloop' rond het Havenkwartier is klaar en de bouw van de sluizen vordert gestaag. De ontwikkeling van de woningbouw voor de eerste fase van het havenkwartier (aan de noordzijde) wordt gestart. Er wordt aan gewerkt om de eerste plannen op de woonmanifestatie in het voorjaar van 2020 te kunnen presenteren. De werkzaamheden voor het Havenkwartier en de kustzone worden gelijktijdig uitgevoerd.

Lees meer over de planning van de werkzaamheden op de pagina over het Tulpeiland.

1. Keersluis en fietsbrug

Er komt een waterverbinding (lees verder)

2. Schutsluis en verkeersbrug

Er wordt een schutsluis gebouwd (lees verder).

3. Verlegde Zeewolderdijk 'omloop'

Om de aanleg van de nieuwe woonwijk te realiseren is de dijk verlegd (lees verder)

Meer onderwerpen

Architect: Jan van Tellingen

Fotoimpressie Havenkwartier Filmpje aannemer aanleg havenkwartier

Meer onderwerpen