Havenkwartier

Nieuwe buurt in ontwikkeling

Het Havenkwartier wordt de nieuwste wijk in de Polderwijk. In het Havenkwartier wordt een bijzonder woongebied gerealiseerd, rond een haven op dijkniveau. Hierdoor ontstaat een directe relatie tussen het Havenkwartier en het Wolderwijd.

Verbinding met de Blauwe Diamant

In de verlegde dijk wordt de schutsluis gerealiseerd die de verbinding maakt met de Blauwe Diamant. De Blauwe Diamant is de recreatieve vaarroute richting de Hoge Vaart. De Hoge Vaart doorkruist de hele Flevopolder. Van het Markermeer door Almere langs Zeewolde naar Biddinghuizen en komt uit in het Ketelmeer.

In het Havenkwartier worden circa 325 woningen in diverse woningbouwcategorie├źn met een kenmerkende rijke architectuur gerealiseerd.

De werkzaamheden zijn gestart

De weg 'De Omloop' rond het Havenkwartier is klaar en de bouw van de sluizen vordert gestaag. De ontwikkeling van de woningbouw voor de eerste fase van het havenkwartier (aan de noordzijde) wordt gestart. Er wordt aan gewerkt om de eerste plannen op de woonmanifestatie in het voorjaar van 2020 te kunnen presenteren. De werkzaamheden voor het Havenkwartier en de kustzone worden gelijktijdig uitgevoerd.

Werkzaamheden Tulpeiland

Keersluis en fietsbrug

Over de keersluis komt een beweegbare fietsbrug

Filmpje aanleg Sluis

Project Havenkwartier De Blauwe Diamant in Zeewolde. Een onderdeel hiervan is een keersluis en een schutsluis, en een vaarroute tussen de Blauwe Diamant en het Wolderwijd.

Link

Schutsluis en verkeersbrug

Varen van het Wolderwijd naar de Hoge Vaart

Ontwerptekening inrichting Havenkwartier