Fonds Windpark Zeewolde

Heeft u een goed idee voor Zeewolde? 

Heeft u goede ideeën voor Zeewolde die bijdragen aan duurzaamheid, landschap of leefbaarheid? Mogelijk kan het Fonds Windpark Zeewolde financieel bijdragen aan uw project. Hieronder vindt u enkele van de voorwaarden waar uw project aan moet voldoen om voor een bijdrage in aanmerking te komen:

  • uw plan verbetert de duurzaamheid, leefbaarheid of het landschap van Zeewolde
  • groepen bewoners, stichtingen, verenigingen, en maatschappelijke organisaties kunnen de bijdrage aanvragen
  • het fonds keert in principe maximaal € 50.000,- per project uit, daarnaast is eigen financiering en/of eigen uren een voorwaarde

Neem voor u een aanvraag indient de verordening en de kadernota door. In deze documenten staat een uitleg over het proces en procedure.

Subsidieformulier downloaden (pdf, 215 KB)

Profiteren van Windpark Zeewolde

Inwoners kunnen profiteren van Windpark Zeewolde. Eigenaren van het Windpark Zeewolde storten elk jaar een deel van de opbrengst van het park in het Fonds Windpark Zeewolde. Het geld is bedoeld om Zeewolde te verbeteren. 

Wie kan geld aanvragen uit het fonds?

Groepen bewoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen in Zeewolde kunnen bij het fonds subsidie voor hun projecten aanvragen. Een beoordelingscommissie beoordeelt of een aangevraagd project voldoet aan de voorwaarden. De commissie adviseert de gemeente om het geld voor een goedgekeurde aanvraag uit te betalen.

Bekijk welke aanvragen in 2023 een bijdrage ontvingen uit het fonds.

Goedgekeurde aanvragen in 2023

Vertegenwoordigers van het Windpark en de gemeente

Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van Windpark Zeewolde en van gemeente Zeewolde. De onafhankelijke voorzitter van de commissie is Hendrik de Vries.

Windpark Zeewolde wordt vertegenwoordigd door:

  1. Co'nn Rennen
  2. Wim Veldboom

Gemeente Zeewolde wordt vertegenwoordigd door:

  1. Jan Nieuwenhuis  
  2. Cees de Vries