Hulp bij geldzorgen

  • Heeft u hulp nodig bij geldzaken, administratie of schulden?
  • Er zijn regelingen en subsidies voor gezinnen, ouders en kinderen die u kunt aanvragen.
  • De professionals en vrijwilligers van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) kunnen samen met u zoeken naar een antwoord op uw vragen en een oplossing voor uw geldproblemen.
Website MDF

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een tegemoetkoming voor uw aanvullende zorgverzekering. Informatie over de tegemoetkoming vindt u op de website van Meerinzicht.

Hulp nodig bij het kiezen van een zorgverzekering?

  • De vrijwilligers van het financieel spreekuur van MDF staan klaar om u te helpen met uw vragen over uw zorgverzekering. 
  • Zij kunnen verschillende zorgverzekeringen met u vergelijken en samen met u kijken of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming.
  • Ook kunnen zij kijken of u recht hebt op zorgtoeslag.
  • Loop eens binnen bij het financieel spreekuur in het Vraaghuis (Stevinweg 2) op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur

Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) geeft advies en biedt hulp aan ondernemers die wonen in Flevoland. Ook kunnen zij helpen bij schulden.

Huishoudens met een laag inkomen hebben recht op energietoeslag. U vraagt de energietoeslag aan bij Meerinzicht.

Voedselbank Zeewolde

Voor mensen die korte tijd of voor langere tijd niet genoeg geld hebben om rond te komen biedt de voedselbank de Kostmand hulp. 

Bereken uw recht

U kunt zelf kijken voor welke lokale en landelijke toeslagen, regelingen en subsidies u in aanmerking komt. Dit kunt u nagaan met de tool 'Bereken uw recht' op nibud.nl.

Geldfit

Op Geldfit vindt u gratis informatie over geld in uw situatie:

Potjescheck

Met een paar simpele vragen kom je erachter of je misschien recht hebt regelingen of toeslagen. Dit doe je via de Potjescheck.

Diensten van andere organisaties

Naast alle regelingen vanuit de gemeente kunt u ook gebruik maken van diensten van andere organisaties. Kijk daarvoor op de website van Meerinzicht.

Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken ontwikkelt online geldplannen voor huishoudens in uiteenlopende omstandigheden. Met de geldplannen kunt u persoonlijke geldzaken beter in balans brengen en houden. Bekijk de verschillende geldplannen op startpuntgeldzaken.nl.