Onderhoud Zeewolde Botenbuurt

De gemeente Zeewolde gaat starten met groot onderhoud in de Botenbuurt. Het gaat om de volgende straten: Aak, Almereweg, Boeier, Botter, Klipper, Kogge, Lemsterweg, Muiderweg, Naarderweg, Punter, Schoener, Schokker en Tjalk.

Planning en stappen

Bent u inwoner van de Botenbuurt dan kunt u op verschillende momenten meepraten over de plannen voor uw buurt. 

Wijkschouw

Op 1 en 3 juli was er een wijkschouw. Tijdens de wijkschouw heeft u uw ideeën en wensen kunnen vertellen. De wensen en opmerkingen hebben wij voor u verzameld in een reactienotitie. Voor zover dit mogelijk was, zijn wensen en ideeën verwerkt in het voorlopig plan. Het voorlopig plan en de reactienotitie plaatsen wij vanaf 29 januari op deze pagina.

Inloopavond maandag 3 februari

Maandag 3 februari is er een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u het voorlopige plan bekijken. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook zijn er medewerkers van Woonpalet aanwezig.

Locatie en tijd

U bent maandag 3 februari van harte welkom in basisschool In de Lichtkring, Naarderweg 2.De inloopavond begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur.  Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uw mening geven

Stuur uw opmerkingen via mail naar: integraalonderhoud@zeewolde.nl(Verwijst naar een e-mailadres). Dit kan voorafgaand aan de inloopavond of na afloop. Uw reactie ontvangen we graag voor 17 februari.

Wij verzamelen alle reacties in een reactienotitie. Deze notitie stellen wij aan u beschikbaar. De reactienotitie wordt ook betrokken bij de besluitvorming door het college van burgemeester en wethouders.

 

Uitgangspunten ontwerp

Bij het maken van het ontwerp houden we rekening met verschillende zaken. Het doel is de wijk een kwaliteitsimpuls te geven. Zodat deze weer jaren mee
gaat en voor veel woonplezier blijft zorgen. Los van de wijkschouw en uw reacties, houden we ook rekening met beleidsuitgangspunten die door de
gemeenteraad zijn vastgesteld.

De uitgangspunten in het kort:

  • toevoegen klimaat adaptieve maatregelen;
  • vergroenen van de buitenruimte;
  • het behouden van het aantal parkeerplaatsen, meer parkeerplaatsen is geen vanzelfsprekendheid;
  • hergebruik van materiaal, denk hierbij aan straatklinkers en tegels;
  • het oppervlakkig afvoeren van het regenwater daar waar mogelijk.