Ernst Bron

Wijkwethouder van het Buitengebied en Zuid

Achtergrond

Ernst zat 16 jaar in de gemeenteraad voor de ChristenUnie en brengt een flinke dosis aan politieke ervaring mee. Zijn verleden als politieman in Amsterdam en zijn verhuizing in 1997 naar Zeewolde geven hem een uniek perspectief op de gemeente. Ernst kent elk hoekje van Zeewolde, van de levendige kern tot de uitgestrekte buitengebieden.

Visie

Ernst gaat voor groen en gemeenschappelijk! Hij droomt van een Zeewolde waar elke wijk aardgasvrij is en waar buurtplannen samen met inwoners van de grond komen. Hij is dé man achter de schermen die luistert en verbindt.

Typisch Ernst?

Direct, doelgericht en altijd klaar voor een goed gesprek (maar houd het wel zinvol). Ernst mixt zijn politieachtergrond met een flinke dosis lokale liefde, wat zorgt voor zijn typische signatuur van daadkracht en betrokkenheid.
 

Interview met Ernst Bron

'Zeewolde is een plek waar we dromen nastreven'

Een wijkwethouder is de bruggenbouwer van de buurt: een toegewijde vertegenwoordiger, verbindende factor, vragensteller én luisterend oor. Uitgerust met inzicht in lokale kwesties en een open houding, staat de wijkwethouder symbool voor échte betrokkenheid en samenwerking. Kortom, jouw wijkwethouder is jouw directe link naar een hechter, beter en groener Zeewolde. Wat leeft er in jouw wijk?

Wethouder Ernst Bron heeft hart voor Zeewolde. Als sinds 1997 maakt hij deel uit van het dorp. Hij herinnert zich hoe Zeewolde was toen hij er kwam wonen: ‘Een stuk kleiner, maar met een groot dorps karakter. Als “Amsterdammer” schrok ik me wild toen iemand zomaar gedag zei op straat!’ Over “zijn” wijken zegt Ernst: ‘Zeewolde Zuid ligt prachtig tussen de bossen, echt een groene wijk. Hier is de gemiddelde leeftijd wat hoger en iedereen draagt bij aan de levendigheid. Als wijkwethouder wil ik bereiken dat we samen naar oplossingen zoeken bij knelpunten, dat we oog hebben voor elkaar en samen deze wijk nog mooier maken.’ Het buitengebied van Zeewolde is groen, schoon en weids, maar ook het woon- en werkgebied van vooruitstrevende agrariërs. ‘Wij hebben de beste boeren ter wereld. Maar ik begrijp ook de zorgen rond stikstof en andere uitdagingen. Het is belangrijk om in gesprek te blijven en samen te kijken hoe we de agrarische sector sterk en toekomstbestendig kunnen houden. We staan naast onze boeren en willen dat Zeewolde een plek blijft waar landbouw en natuur hand in hand gaan.’ 

Gemoedelijk

‘Na een dag in de hectiek van de stad, voelt thuiskomen in Zeewolde als een warm bad. Dat hoor ik vaak van mensen die hier zijn komen wonen. Ik herken dat. Het gemoedelijke van Zeewolde spreekt me aan. Ik houd van directe communicatie en zoek graag samen met inwoners naar concrete oplossingen. Hoe ik mijn rol als wijkwethouder zie? Ik ben benaderbaar en luister naar inwoners.’ Ernst benadrukt het belang van duidelijkheid: ‘Niet alles kan, en het is belangrijk om daar open over te zijn! Je kunt rekenen op een eerlijk antwoord, en soms is dat ‘nee.’

Samen

Over de toekomst van Zeewolde, vooral met het oog op duurzaamheid, is Ernst optimistisch: ‘In 2050 moeten we aardgasvrij zijn. We maken deze plannen niet alleen, maar samen met bewoners.’ Zijn rol als wijkwethouder ziet hij als een kans om nog dichter bij de inwoners te staan. ‘Het wijkwethouderschap biedt de mogelijkheid écht te voelen wat er leeft. We zijn allemaal deel van deze gemeenschap en door samen te werken, kunnen we Zeewolde nog mooier maken.’

Ernst als jouw wijkwethouder:

Woon je in Zeewolde Zuid of het buitengebied? Ernst Bron is jouw aanspreekpunt. Je kunt hem vragen stellen en hij neemt jouw zorgen serieus.

Wil je iets bespreken? Neem contact op!